Minden ami hörcsög:')

Ez az oldal a hörcsögökről szól:)

 

        RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL

 

 

  • 250 g mageleség
  • néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány sütőpapír

Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz, akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50 percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.


 

 

RÁGCSÁLÓKARIKA


  • 100 g teljes kiörlésű zabpehely
  • 50 g teljes kiörlésű liszt
  • 25 g búza (vízben feldagasztani)
  • 20 g köles
  • 20 g szezámmag
  • 1 reszelt répa
  • 1 kicsi alma
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, vastagon terítsük ki és karikákat szúrjunk ki belőlük. A sütőben 175°C-on 15 percig süssük.


 

 

RÁGCSÁLÓTOBOZ


  • toboz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál hántolatlab napraforgómag
  • 1 tojás
  • 30 g teljes kiörlésű liszt
  • 50 g zab
  • 1 evőkanál zabpehely
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tobozok szirmai közé. 180°C-on 30 percig süssük.


 

 

RÁGCSÁLÓTALLÉR


  • 50 g búza
  • 150 g zabpehely
  • 20 g köles
  • 20 g hántolatlan szezám
  • 2 reszelt répa
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni. Fagyasztásra alkalmas!

 

 

RÉPASÜTI
(kb. 50db)

 

 
  • 100 g reszelt répa
  • 100 g szeletelt mogyoró
  • 100 g köles
  • 100 g kukorica
  • 100 g hántolt napraforgómag
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig aranybarnára sütjük!

 

 

GYÜMÖLCSSÜTI

RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL

 

 

 

 

  • 250 g mageleség
  • néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány sütőpapír

 

Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz, akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50 percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.

 


 

 

 

 

 

RÁGCSÁLÓKARIKA

 


 

  • 100 g teljes kiörlésű zabpehely
  • 50 g teljes kiörlésű liszt
  • 25 g búza (vízben feldagasztani)
  • 20 g köles
  • 20 g szezámmag
  • 1 reszelt répa
  • 1 kicsi alma
  • 1 tojás
  • víz

 

A hozzávalókat keverjük össze, vastagon terítsük ki és karikákat szúrjunk ki belőlük. A sütőben 175°C-on 15 percig süssük.

 


 

 

 

 

 

RÁGCSÁLÓTOBOZ

 


 

  • toboz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál hántolatlab napraforgómag
  • 1 tojás
  • 30 g teljes kiörlésű liszt
  • 50 g zab
  • 1 evőkanál zabpehely
  • víz

 

A hozzávalókat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tobozok szirmai közé. 180°C-on 30 percig süssük.

 


 

 

 

 

 

RÁGCSÁLÓTALLÉR

 


 

  • 50 g búza
  • 150 g zabpehely
  • 20 g köles
  • 20 g hántolatlan szezám
  • 2 reszelt répa
  • 1 tojás
  • víz

 

A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni. Fagyasztásra alkalmas!

 

 

 

 

 

RÉPASÜTI
(kb. 50db)

 

 

 

 

 

  • 100 g reszelt répa
  • 100 g szeletelt mogyoró
  • 100 g köles
  • 100 g kukorica
  • 100 g hántolt napraforgómag
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz

 

 

 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig aranybarnára sütjük!

 

 

 

                     Gyümölcssüti
  • Szilva
  • mazsola
  • körte
  • alma
  • csipkebogyó
  • mogyorók
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
 

A szilvát magozzuk ki, majd az összes hozzávalót daráljuk le. Ezt követően a masszát ujjvastagságnyira kiteríteni és formára szúrni. 200°C-on 45-50 percig süssük.

 
 
 

 

RÁGCSAKIFLI

  • 1 csészényi zabpehely
  • 1 csészényi kókuszreszelék
  • 1 csészényi reszelt mogyoró
  • mazsola
  • szeletelt mogyoró
  • reszelt alma
  • banán


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. Abban az esetben, ha a tészta túl száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát ezután kifli alakba formáljuk meg és 150°C-on 10-15 °C-on süssük meg.
 

 

MOGYORÓ-OSTYA

  • tengerimalac eleség
  • néhány mogyoró
  • mazsola
  • liszt
  • tojás


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és abban az esetben, ha a tészta száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát 2 cm vastagságban ostya alakban osszuk el, majd 150°C-on 45 percig süssük.

 

 

 

SZÍNES KEKSZEK

 

 
  • Gyümölcs, zöldség
  • zabpehely
  • különböző magvak
  • szeletelt mogyorók
  • liszt
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd terítsük ki és szúrjunk ki különböző alakú kekszeket a megfelelő formákkal. 150°C-on 20 percig süssük, míg megfelelően kemények nem lesznek!

 

Oldalak (menü)

 
 
 

Weboldal bejelentése

Szabálysértő honlap?
Kérünk, jelentsd be!

Ügyfélszolgálat

HuPont.hu Ügyfélszolgálat

 
 
  Gadgets powered by Google

 

R Á G C S Á L Ó R E C E P T E K

 


PATKÁNYOKNAK, EGEREKNEK, HÖRCSÖGÖKNEK

 



RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL

 

 

  • 250 g mageleség
  • néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány sütőpapír

Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz, akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50 percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.


 

 

RÁGCSÁLÓKARIKA


  • 100 g teljes kiörlésű zabpehely
  • 50 g teljes kiörlésű liszt
  • 25 g búza (vízben feldagasztani)
  • 20 g köles
  • 20 g szezámmag
  • 1 reszelt répa
  • 1 kicsi alma
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, vastagon terítsük ki és karikákat szúrjunk ki belőlük. A sütőben 175°C-on 15 percig süssük.


 

 

RÁGCSÁLÓTOBOZ


  • toboz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál hántolatlab napraforgómag
  • 1 tojás
  • 30 g teljes kiörlésű liszt
  • 50 g zab
  • 1 evőkanál zabpehely
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tobozok szirmai közé. 180°C-on 30 percig süssük.


 

 

RÁGCSÁLÓTALLÉR


  • 50 g búza
  • 150 g zabpehely
  • 20 g köles
  • 20 g hántolatlan szezám
  • 2 reszelt répa
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni. Fagyasztásra alkalmas!

 

 

RÉPASÜTI
(kb. 50db)

 

 
  • 100 g reszelt répa
  • 100 g szeletelt mogyoró
  • 100 g köles
  • 100 g kukorica
  • 100 g hántolt napraforgómag
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig aranybarnára sütjük!

 

 

GYÜMÖLCSSÜTI

 

 
  • Szilva
  • mazsola
  • körte
  • alma
  • csipkebogyó
  • mogyorók
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
 

A szilvát magozzuk ki, majd az összes hozzávalót daráljuk le. Ezt követően a masszát ujjvastagságnyira kiteríteni és formára szúrni. 200°C-on 45-50 percig süssük.

 
 
 

 

RÁGCSAKIFLI

  • 1 csészényi zabpehely
  • 1 csészényi kókuszreszelék
  • 1 csészényi reszelt mogyoró
  • mazsola
  • szeletelt mogyoró
  • reszelt alma
  • banán


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. Abban az esetben, ha a tészta túl száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát ezután kifli alakba formáljuk meg és 150°C-on 10-15 °C-on süssük meg.
 

 

MOGYORÓ-OSTYA

  • tengerimalac eleség
  • néhány mogyoró
  • mazsola
  • liszt
  • tojás


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és abban az esetben, ha a tészta száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát 2 cm vastagságban ostya alakban osszuk el, majd 150°C-on 45 percig süssük.

 

 

 

SZÍNES KEKSZEK

 

 
  • Gyümölcs, zöldség
  • zabpehely
  • különböző magvak
  • szeletelt mogyorók
  • liszt
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd terítsük ki és szúrjunk ki különböző alakú kekszeket a megfelelő formákkal. 150°C-on 20 percig süssük, míg megfelelően kemények nem lesznek!

 

 

 

 

 

Képes receptek(kép van a recepthez) :

 

 

Almás:

Hozzávalók:

- 1 alma
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- ízlés szerinti adag szezámmag
- darált keksz
- apróra tört tojáshéj
- 2teáskanálnyi búzakorpa


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,minél kisebbre. Beleöntünk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a szezámmagot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.

(Még egy kis mézet is tehetünk hozzá, az teljesen megbolondítja az ízét!)

 

 

 

Zöldséges:

Hozzávalók:

- kígyóuborka, paprika, sárgarépa (vagy amiket a höri szeret)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- 2-3ek. liszt
- kicsi sajt
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- esetleg magok


Elkészítés:

A zöldségeket(amit kell hámozva), és a sajtot minél kisebbre reszeljük. Összekeverjük a zöldségeket és hozzáadunk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a sajtot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.


Egyszerű elkészíteni. Mindkettő elkészítési módja szinte ugyanaz.


Így néz ki mikor elkészült:

 

 

 

Banános-mazsolás:

 

Hozzávalók:

- 1 banán

- kókuszreszelék

- mazsola

- szezámmag

- liszt

 

A banánt összeturmixoljuk, aztán a péphez adunk némi kókuszreszeléket, szezámmagot. Összekavarjuk. Ezután kis gombócokat csinálunk, és a közepébe mazsolát teszünk. Ha ezzel kész vagyunk még kókuszba beleforgathatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és 150fokon 10-15percig sütjük. (Teljesen nem sül meg!)

 

 

 

Zabpelyhes- cornflakes-es

 

Hozzávalók:

- 1 pohár zabpehely

- forró víz

- 2 maréknyi cornflakes

- liszt

- banán

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 2
Heti: 5
Havi: 35
Össz.: 4 911

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Minden ami hörcsög:') - © 2008 - 2024 - sziriaiaranyhorcsogtartas.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat